Kdo smo

Smo majhna psarna, ki se ljubiteljsko ukvarja z vzrejo labradorcev. Našim mladičkom se v polnosti posvetimo, pri tem pa sodeluje cela družina.

Po čem nas prepoznate

Filozofija naše vzreje

1

L-11

Tipični labradorci

Naša skrb je usmerjena v vzrejo zdravih, psihično stabilnih labradorcev z dobro razvitimi nagoni, prijetnim značajem in voljo do dela. 

2

mL-10

Zgodnja socializacija

Mladičke že v leglu navajamo na različne situacije, s katerimi bodo kasneje prišli v stik. V skrb za njih je vključena cela družina. 

3

mL-6

Pravi lastniki

Labradorci so primerni spremljevalci za tiste, ki si želijo prijaznega in aktivnega psa, ki jim bo v pozdrav pritekel s čevljem v gobcu. 

Naša zgodba

Že od kar pomnim, so me navduševali psi. Otroštvo sem preživljala v njihovi družbi in čakala dan, ko bom dobila prav svojega psa. Sanje so se mi uresničile, ko sem dobila svojo prvo psičko kot predporočno darilo od svojega, takrat še bodočega, moža. Odločila sem se za labradorca, ki je najbolj ustrezal mojih pričakovanjem in željam. Povsem po naključju me je pot pripeljala do krasne vzrediteljice Nade Godec, ki mi je zaupala čudovito rumeno psičko Luno. Z njo sem odkrivala lepoto pasme in spoznavala različna področja kinologije. Luna me je postavila pred kup preizkušenj in mi skravžljala marsikateri las, a hkrati poskrbela, da sem ob njej vztrajala, se učila in rasla. Ta samosvoja navihana psička, ki je znala preizkušati meje in se zabavati, a bila hkrati neverjetno potrpežljiva, tolerantna in ljubeča, mi je ukradla srce. Izkušnje, ki sem jih nabirala ob njej, pa so mi še kako prav prišle kasneje pri vzgoji otrok.

Z Luno sva hodili v pasjo šolo, uspešno opravili izpite poslušnosti, se preizkusili v agilitiju in aportiranju ter tekmovali v Rally obediencu. Na spodbudo njene vzrediteljice sva se udeležili nekaj razstav, Luna pa je opravila tudi šolanje za terapevtskega psa. Sama sem se podala tudi na pot šolanja psov in postala vodja šolanja osnovne vrste in nižjih stopenj rally obedienca. Z Luno pa sem stopila tudi na pot vzreje labradorcev in registrirala psarno Lunca’s, ki je dobila ime prav po njej.

Luna je bila z nami polnih 13 let in pol. Leta so bila polna dogodivščin in različnih preizkušenj, ki jih je Luna mirno sprejemala in se prilagajala. V svoje »krdelo« je brez težav sprejela vse naše otroke in se skupaj z nami preselila na drugi konec Slovenije. Slovo od nje je bilo težko za vse.

Če je bil prihod Lune k nam splet srečnih naključij, pa sem pri izbiri naslednje psičke točno vedela, kaj hočem in želim. Primerno leglo sem iskala kar dolgo časa in ko sem v Italiji našla primerno vzrediteljico, sem vedela, da je to to. Tako je bilo tudi čakanje na Bravo lažje. Brava je v našo družino prinesla novo energijo in nove izzive, pa tudi nove izkušnje otrokom, ki se imajo ob njej priložnost učiti, kaj pomeni skrbeti za psa. Z njo pišemo našo zgodbo naprej.

Scroll to top